5 oktober, 2021

IHRS arrangerar konferens tillsammans med HL-Senteret

IHRS kommer att anordna en internationell tvådagarskonferens i Stockholm på temat Lokala och regionala aspekter av Sverige och Förintelsen i anknytning till att det svenska ordförandeskapet i IHRA håller sitt första möte i Stockholm i juni. Vi är mycket glada att kunna meddela att konferensen kommer att anordnas tillsammans med det norska HL-Senteret och äga rum den 17-18/6. Norge och Sverige har många viktiga beröringspunkter och i år är det 80 år sedan deportationerna av de norska judarna (som skedde i november 1942) och flykten till Sverige. Även de danska judarnas flykt till Sverige hösten 1943 och deras tid här, liksom berättelser från överlevande efter Förintelsen som kom till Sverige under 1945 är av stor relevans. Konferensen kommer att behandla ny forskning om Förintelsen ur ett lokalt och regionalt perspektiv och även ta upp de möjligheter och utmaningar som Sveriges museum om Förintelsen står inför när det gäller forskning om Förintelsen. Mer om konferensens program och deadline för call for papers till sessioner kommer att publiceras här inom kort.

Bildtext: Det tyska skeppet SS Donau i hamnen i Oslo vid deportationerna av de norska judarna i november 1942. Foto: George W Fossum.

BILDTEXT: Det tyska skeppet SS Donau i hamnen i Oslo vid deportationerna av de norska judarna i november 1942. Foto: George W Fossum.
stäng

Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev